loader image

اهمیت شستشوی دست

Category: مقالات علمی Comments: 0

عفونت های ناشی از ارائه مراقبت های بهداشتی درمانی یکی از شایع ترین علل مرگ و میر و افزایش معلولیت در بیماران بستری در بیمارستان ها محسوب می گردد . برای اینکه جلوی انتقال بیماری گرفته شود خط اول مبارزه شستشوی صحیح دستان افراد دخیل در مراقبت پزشکی است . همه ساله بسیاری از بیماری ها که از طریق دست آلوده منتقل می شوند باعث مرگ و میر و در گروه های سنی مختلف از جمله کودکان زیر پنج سال می شود . در نتیجه تماس های روزانه بین بیمار و کادر درمان میکروب ها به راحتی از طریق دستان آلوده انتقال می یابند 85% از عفونت های بیمارستانی از طریق دستان آلوده منتقل می گردد . بنابراین شستشوی دست می تواند جلوی انتقال بیماری های اسهالی پنومونی انگل های روده ای آنفولانزا عفونت های پوستی و … را بگیرد .

هدف از شستشوی دست زدودن موجودات میکروسکوپی و بیمارزائی است که در طی تماس های روزمره بر روی پوست تجمع پیدا کرده و به سلامت فرد و سایرین آسیب وارد می کند .

چه موقع نیاز است؟

1- قبل و بعد از تماس مستقیم دست ها با بیماران

2- بعد از در آوردن دستکش استریل و یا غیر استریل از دست خود

3- قبل از دست زدن یا هر گونه جابجایی وسیله مورد استفاده در ارائه مداخلات درمانی تهاجمی برای بیمار ( صرف نظر از اینکه دستکش پوشیده اید یا خیر )

4- بعد از تماس با مایعات و ترشحات بدن ، غشاء مخاطی . در صورتیکه در حین مراقبت و یا انجام اقدامات درمانی ، دست شما بعد از تماس با ناحیه و یا مواضع آلوده بدن بیمار با نواحی تمیز بدن او تماس خواهد یافت .

5- بعد از تماس با اشیاء محیطی مجاور و نزدیک بیمار . ( مشتمل بر تجهیزات پزشکی )

چگونه :

– آستین های خود را تا کنید .

– زیورآلات و ساعت را از دست خارج نمایید .

– ناخن ها کوتاه و بدون لاک باشد .

– دست ها را کاملاً از محلول الکلی ( 20-30 ) یا صابون (40-60 ثانیه ) پر کنید و آن را به همه سطوح دست ( کف دست ، پشت دست ، لای انگشتان ، نوک انگشتان ، شصت و مچ ) بمالید .

– دست ها را با آب شستشو دهید و با دستمال کاغذی خشک نمایید .

 

 

Share this post

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *